Mršavi Shaw i debeli Chesterton | Anegdote


George Bernard Shaw, koji je inače bio vrlo mršav družio se s Gilbertom Chestertonom koji je za razliku od Shawa bio neobično debel i krupan čovjek.

Kako su često bili u društvu izazivali su jedan drugog prema fizičkom izgledu.

Chesterton jednom prilikom reče Shawu:

– Kad god čovjek pogleda tebe pomisli da u svijetu vlada glad!

Shaw se nasmija pa mu odgovori:

– Prijatelju, kad kod netko pogleda tebe pomisli da ste vi krivi za to.

Tko je bio Gilbert Keith Chesterton

Gilbert Keith Chesterton (1874-1936), engleski književnik. Njegov bogat i raznolik stvaralački opus uključuje novinarstvo, poeziju, biografiju, religiozna djela, fantaziju i detektivsku fikciju.

Chestertona su nazivali “princom paradoksa”. Njegova proza je lepršava, isprepletena začuđujućim formulafcijama. Jedan je od rijetkih kršćanskih mislilaca kojemu se podjednako dive liberalni i konzervativni kršćani, a i mnogi ne-kršćani.

Chestertonovi vlastiti teološki i politički stavovi bili su prerafinirani da bi se mogli jednostavno ocijeniti “liberalnima” ili “konzervativnima”. Ne smije ga se zamijeniti za njegovog rođaka, A. K. Chestertona.

Tko je bio George Bernard Shaw

George Bernard Shaw (1856 – 1950), englesko-irski dramatičar, pisac brojnih duhovitih komada.

U Dublinu je učio za trgovačkog pomoćnika, a 1876. seli se u London. Bavio se i muzičkom i kazališnom kritikom, a 1925. je dobio Nobelovu nagradu. “Pygmalion”, ljubavno-lingvistička priča o profesoru Higginsu i Elizi Doolitle, vjerovatno je najpoznatiji komad G. B. Shawa, ali osim ove urnebesne komedije, pisao je i građanske drame u ibsenovskom duhu oštro kritizirajući lažni moral.

Majstor jezičnog obrta i paradoksa.

Citate Georgea Bernarda Shawa možete pročitati klikom na OVAJ LINKSvakodnevno iščitavanje prekrasnih priča i mudrih misli želimo podijeliti sa svim zainteresiranim ljudima na području ExYu i šire što smo pokretanjem ovog portala mudrih misli i učinili. Izuzetno nam je važno naglasiti da mi koji radimo na ovom portalu ne ocjenjujemo ljude na osnovu rase, spola, nacionalnosti ili religije nego isključivo želimo dijeliti emocije koje su glavni pokretač u svim našim aktivnostima bez obzira na naše opredjeljenje, ali također želimo poticati ljude na razmišljanje. Na ovom našem skromnom portalu možete pronaći zaista veliku riznicu mudrih misli koje smo pokušali sortirati u kategorije kako bi lakše pronašli misao koja Vama odgovara bez obzira na trenutno emotivno stanje u kojem se nalazite (veseli, zaljubljeni, tužni…) jer za svakoga postoji ponešto. Uživajte :)

Oznaka: , , , ,

Odgovori