Leonardo Da Vinci | Citati


Leonardo Da Vinci | Citati“Mudrost je kći iskustva.”

“Praksa uvijek mora biti građena na dobroj teoriji.”

“Slikar koji ne sumnja u svoju sposobnost malo postiže.”

“Tko druge vrijeđa, sebe ne zaštićuje.”

“Dijete začeto u zlovoljnoj razbludi žene, a bez želje muža, bit će malo vrijedno, kukavno i tupoglavo. Muškarac koji pristupa snošaju prepirno i nelagodno pravi naprasitu i svadljivu djecu. Ako se snošaj izvede s velikom ljubavlju i velikom željom sudionika, tada će dijete biti veoma umno i domišljato i živahno i ljubazno.”

“Kao što željezo zahrđa ako se ne upotrebljava, a voda se pokvari i kad je zima sledi, tako se i ljudska sposobnost uništi bez vježbe.”

“Tko ne kažnjava zlo, taj zapovijeda da se ono čini.”

“Onaj ko ne cijeni život, nije ga ni zaslužio.”

“Samo veliki ljudi mogu uistinu voljeti.”

“Svaka naša spoznaja počinje sa osjećanjima.”

“Velika ljubav proizilazi iz velikog saznanja voljene stvari, a ako je malo poznaješ, malo ćeš je, ili je uopće nećeš moći voljeti.”

“Žalostan je takav učenik koji ne nadmaši svoga učitelja.”

“Tko ravno hoda, rijetko pada.”

“Traži savjet od onoga tko dobro sobom vlada.”Svakodnevno iščitavanje prekrasnih priča i mudrih misli želimo podijeliti sa svim zainteresiranim ljudima na području ExYu i šire što smo pokretanjem ovog portala mudrih misli i učinili. Izuzetno nam je važno naglasiti da mi koji radimo na ovom portalu ne ocjenjujemo ljude na osnovu rase, spola, nacionalnosti ili religije nego isključivo želimo dijeliti emocije koje su glavni pokretač u svim našim aktivnostima bez obzira na naše opredjeljenje, ali također želimo poticati ljude na razmišljanje. Na ovom našem skromnom portalu možete pronaći zaista veliku riznicu mudrih misli koje smo pokušali sortirati u kategorije kako bi lakše pronašli misao koja Vama odgovara bez obzira na trenutno emotivno stanje u kojem se nalazite (veseli, zaljubljeni, tužni…) jer za svakoga postoji ponešto. Uživajte :)

Oznaka: , , , , ,

Odgovori