Milan Kundera – Smiješne ljubavi

Milan Kundera - Smiješne ljubavi“Ali postavi sebi jedno pitanje:
– Zbog čega zapravo govoriti istinu?
Što nas za nju obavezuje?

Zamisli da sretneš luđaka koji tvrdi da je riba i da smo svi ribe. Hoćeš li se svađati s njim?
Hoćeš li se pred njim svlačiti i pokazivati da nemaš peraja?
Hoćeš li mu kazati u oči šta misliš?

Kada bi mu govorio uvijek i jedino čistu istinu, samo ono što o njemu zaista misliš, prihvatio bi ozbiljan razgovor sa luđakom i sam bi tako postao luđak.

E tako je i sa svijetom oko nas! Kada bih mu uporno govorio istinu u oči, to bi značilo da ga shvaćam ozbiljno, a shvaćati ozbiljno nešto tako nevažno, to znači postati i sam nevažan.”

 

O programu

Svakodnevno iščitavanje prekrasnih priča i mudrih misli želimo podijeliti sa svim zainteresiranim ljudima na području ExYu i šire što smo pokretanjem ovog portala mudrih misli i učinili. Izuzetno nam je važno naglasiti da mi koji radimo na ovom portalu ne ocjenjujemo ljude na osnovu rase, spola, nacionalnosti ili religije nego isključivo želimo dijeliti emocije koje su glavni pokretač u svim našim aktivnostima bez obzira na naše opredjeljenje, ali također želimo poticati ljude na razmišljanje. Na ovom našem skromnom portalu možete pronaći zaista veliku riznicu mudrih misli koje smo pokušali sortirati u kategorije kako bi lakše pronašli misao koja Vama odgovara bez obzira na trenutno emotivno stanje u kojem se nalazite (veseli, zaljubljeni, tužni…) jer za svakoga postoji ponešto. Uživajte :)

Odgovori